Vijesti

OBAVIJEST O SAKUPLJANJU KRUPNOG (GLOMAZNOG) KOMUNALNOG OTPADA ZA GRAD GAREŠNICU

U skladu sa Zakonom o održivom gospodarenju otpadom (NN 94/13, NN 73/17, NN 14/19, NN 98/19) i Uredbi o gospodarenju komunalnim otpadom (NN 50/17, NN 84/19, NN 14/20), tvrtka KOMUNALAC d.o.o. tijekom listopada i studenog 2020. godine na području Grada Garešnice, provodi sakupljanje krupnog (glomaznog) otpada u okviru javne usluge, na kolnom ulazu korisnika bez naknade.

Iznošenje i odvoz glomaznog otpada na području Grada Garešnice obavljati će se prema sljedećem rasporedu:

grad garesnica_odvoz glomaznog otpada

Prema Naputku o glomaznom otpadu (NN 79/15) u glomazni otpad se ubraja:

1. KUPAONSKA OPREMA – kada, tuš kada, sauna, kada za djecu, kupaonski ormar i police, zavjesa ili pregrada za tuš ili kadu, nosač zavjese (karniša), umivaonik, toalet i bid (školjka i daska), slavina za vodu, nosač tuša, i crijevo za tuš, stalak za ručnike i sl., ogledalo

2. STVARI ZA DJECU – krevet za dijete, stolica i hodalica za dijete, veće igračke, dječja kolica, auto sjedalica za dijete

3. PODNE OBLOGE – tepih, laminat, linoleum, parket, krzno i sl.

4. NAMJEŠTAJ – ormar, komoda, ladičar, vitrina, noćni ormarić i sl., polica (npr. ugradbena, samostojeća, zidna i sl.), stol (npr. radni, za računalo, kuhinjski, za blagovaonu, toaletni i sl.), stolac, klupa, barska stolica, zidni/stolni sat većih dimenzija, daska kod uzglavlja kreveta, stalak (stolni, zidni za npr. tv/hi-fi), fotelja, naslonjač, krevet, tabure, madrac, nadmadrac, podnica kreveta, okvir za sliku većih dimenzija, prozorske zaštitne rešetke i grilje, sobne pregrade)
5. KUHINJSKA OPREMA – kuhinjski elementi (ugradbeni, samostojeći i dr.), sudoper, radna površina, šank

6. VRTNA OPREMA (ograda i vrata, vrtni namještaj, vrtni alat, strojevi za vrt, sjenica za vrt (rastavljena na dijelove dimenzija pogodnih za prijevoz), drvo (izrezano na dimenzije pogodne za prijevoz), posuda (za npr. cvijeće) i postolje/nosač većih dimenzija, vrtni ukrasi većih dimenzija, vrtna klupa, crijevo za vodu, oprema za razvođenje vode te posude za zalijevanje bilja, ljuljačka, suncobran i stalak za suncobran, sklopivi bazen, roštilj)

7. OSTALI GLOMAZNI OTPAD (rolete, žaluzine, tende i sl.,ljestve i samostojeće stepenice, zavjese i nosači zavjesa, vrata (npr. sobna, ulazna i dr.), staklo (okno), prozor, prozorski okvir, invalidska kolica, dekorativni predmeti većih dimenzija, oprema za kućne ljubimce većih dimenzija (akvarij, žičani kavez, i sl.), sprave za vježbanje i veća oprema za sport i rekreaciju (bicikl, daska za jedrenje/jahanje na valovima, kajak, radijator, kante i posude većih dimenzija, tapete, daska za glačanje, okvir za sušenje rublja itd.)

Molimo sve korisnike da izneseni glomazni otpad pripreme izvan ograde svoga dvorišta, na kolnom ulazu 1-2 metra od ruba ograde, tako da je lako dostupno vozilima i radnicima. Odvoz otpada kreće u 7:00 sati, a otpad koji je iznesen nakon prolaska našeg vozila neće se naknadno uzimati.

Također molimo sve korisnike da ne iznose gume, električni i elektronički otpad (EE otpad). Taj otpad korisnici mogu sami odložiti u reciklažno dvorište u mjestu Velika Mlinska, na adresi Velika Mlinska 69A u sklopu odlagališta otpada (radno vrijeme od 7.30 do 14.30, ponedjeljak – petak) ili za električni i elektronički otpad (EE otpad) korisnici mogu naručiti besplatno odvoz i zbrinjavanje od tvrtke Flora VTC d.o.o. putem tel. 0800 444 110 ili preko mrežne stranice www.eeotpad.com.

Pravne osobe svoj glomazni otpad moraju predati ovlaštenim sakupljačima. Sve dodatne informacije možete dobiti na telefon 043/531-060.