OBAVIJEST ZA KORISNIKE USLUGA I ZAPOSLENIKE KOMUNALCA d.o.o.

Kako su komunalne usluge i/ili javne usluge od posebnog značaja za sva kućanstva i pravne osobe pružati će se nadalje u punom opsegu uz poštivanje zaštitnih mjera sa što manje neposrednog kontakta. Svi kontakti za komunikaciju i narudžbu usluga (telefoni, mailovi) nalaze se u prilogu priopćenja. Molimo Vas da poštujete preporuke i Odluke Stožera civilne zaštite svih razina. Korisnici usluga koji imaju povišenu tjelesnu temperaturu i/ili respiratorne probleme TRAŽIMO da izbjegavaju kontakte sa našim zaposlenicima. Molimo korisnike koje imaju simptome povišene tjelesne temperature, kašlja i kihanja da ne ulaze u prostorije trgovačkog društva Komunalac d.o.o.,a za stranke koje ulaze, obavezna je dezinfekcija ruku.

1.    ODVOZ OTPADA
Usluga sakupljanja otpada obavlja se prema redovnim terminima sakupljanja.

2.    DIMNJAČARSKE USLUGE
Usluga dimnjačarske službe obavlja se samo ZA HITNE intervencije. Molimo da korisnici koji su u samoizolaciji da to napomenu kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze.

Kontakt: voditelj OJ Dimnjačarstvo Danijela Keser na 091 153 1073.

3.    POGREBNE USLUGE, UKOP
Pogrebni poslovi obavljaju se redovito prema naputku Stožera civilne zaštite RH. Pogrebu mogu prisustvovati samo uža obitelj, bez glazbe, cvijeća i svijeća, a na osmrtnicama ne smije se stavljati mjesto i vrijeme pogreba.

MRTVAČNICE ĆE SE OTVARATI 1 SAT PRIJE POGREBA, A RAZMAK IZMEĐU DVA POGREBA NA ISTOM GROBLJU MORA BITI MINIMALNO 1 SAT.

Za sve pogrebne usluge vezano za groblje i ukop, molimo prvo kontaktirati voditelja           OJ Groblje i tržnica Damira Rijetković na 091 153 1076.

4.    TRŽNICA
Tržnica je zatvorena do daljnjega prema Odluci Stožera civilne zaštite RH.

5.    ODRŽAVANJE JAVNIH POVRŠINA
Održavanje javnih površina i groblja obavljati će se prema redovnim planovima.

6.    PLAČANJE RAČUNA
Za plaćanje računa maksimalno koristite mobilna ili Internet bankarstva.  Glavna blagajna u Komunalcu počinje sa radom u ponedjeljak 06.04.2020. Pored blagajne u sjedištu tvrtke, račune možete platiti na kioscima Tiska, Konzumu, poslovnicama banaka te u FINI.

Sve potrebne informacije ili upite o računima, dugovanjima i našim uslugama možete zatražiti na e-mail adresu info@komunalac-garesnica.hr ili na 043 675 991.

7.    UPUTA O ODLAGANJU OTPADA ZA OSOBE U SAMOIZOLACIJI
Otpad osoba koje se zbog potvrđene infekcije ili sumnje na infekciju koronavirusom (bolest COVID-19) nalaze u samoizolaciji, potrebno je odložiti unutar običnih plastičnih vrećica za otpad i čvrsto zavezati, potom tu vrećicu staviti u drugu plastičnu vrećicu koju treba čvrsto zatvoriti. Ovako pripremljen otpad potrebno je držati odvojeno od ostalog kućnog otpada najmanje 72 sata (3 dana) prije odlaganja u spremnik za miješani komunalni otpad.

Posebno napominjemo, papirnati ručnici, papirnate maramice i razni proizvodi za jednokratnu upotrebu koje koriste osobe koje pokazuju znakove bolesti COVID-19 ne smiju se stavljati u spremnike za odvojeno prikupljanje otpada (papir, staklo, plastika).

8.    OSTALO
Molimo da sva pitanja vezano uz komunalne djelatnosti učinite putem telefona na  043 531 060 ili na mail info@komunalac-garesnica.hr.
Ostali poslovi obavljati će se prema naputcima Stožera civilne zaštite svih razina.

Svi zaposlenici  moraju koristiti zaštitnu masku i zaštitne rukavice i maksimalno se pridržavati razmaka između zaposlenika i korisnika. Sve prostorije za zaposlenike, sanitarni čvorovi opremljeni su dezinfekcijskim sredstvima, također te prostorije se dnevno dezinficiraju, a uz to dezinficiraju se sva vozila.

Zaposlenici koji imaju povišenu tjelesnu temperaturu i/ili respiratorne probleme MORAJU SE JAVITI SVOJEM RUKOVODITELJU I SVOJOJ OBITELJSKOJ LIJEČNICI, te neće dolaziti na posao sukladno preporuci liječnika.

Ovim priopćenjem želimo Vas obavijestiti o načinu rada i o mjerama koje se poduzimaju kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

NA NAMA JE DA SE PONAŠAMO ODGOVORNO, PREMA SEBI I PREMA DRUŠTVU U KOJEM ŽIVIMO. STOGA MOLIMO VAS ZA OPREZ I POŠTIVANJE SVIH ODLUKA I PREPORUKA KAKO BISMO IZBJEGLI ŠIRENJE ZARAZE NA NAŠEM PODRUČJU I PRIPOMOGLI NJENOM KONAČNOM SUZBIJANJU.